Possun ja Koiran sienestysseikkailu

KIRJOITTANUT JA KUVITTANUT ELINA PUOHINIEMI

Syysvärityskuva 2021 Tarinatädin värityskuvat

Syksyisen värityskuvan inspiroimat Kissan, Possun ja Koiran ruskaseikkailut tunturissa jatkuvat…

Syksy on sienestysaikaa, mutta minkälaisen seikkailun Koira ja Possu kokikaan sienestysreissullaan! Kissa järkyttyi siitä aluksi, mutta olikin sitten vain huvittunut ja niin taisi olla kaikki menninkäisetkin, mutta mitä oikein tapahtui?

Koira ja Possu olivat lähteneet eräänä sumuisena aamuna kahdestaan varvikkoon etsimään sieniä. Koira luotti kuonoonsa ja puhkui itsevarmuutta: ”Minä kyllä löydän sienistä suurimman!” Possu yhtyi mahtailemaan: ”Minäpä jaksan kantaa sen koko matkan!”

Ystävykset hävisivät pian sumun sekaan eikä kukaan kuullut niistä mitään vähän aikaan, kunnes keskipäivällä sumun jo hälvetetssä ja auringon luodessa alati piteneviä varjoja maisemaan, kuului valtavaa rytinää. Possu juoksi laavulle Koira kintereillään.

Kaverukset selittivät jotain kiivaasti yhtäaikaa ja levittelivät käsiään silmät suurina. Kukaan ei kuitenkaan saanut niiden tarinasta mitään selvää ennen kuin Metsäkeiju vislasi sopulin paikalle. Sopuli oli hyvä rauhoittamaan tunnelmaa. Se asettui ystävysten taakse ja painoi pörröisen kuononsa maahan niiden väliin. Se hengitti syvään, niin syvään että kaikki paikallaolijat yhtäkkiä huomasivat hengittävänsä syvään itsekin.

Possu ja Koira hiljenivät ja hengittelivät mukana.

Mutta millainen niiden tarina jättimäisestä sienestä sitten oli?
Mitä niiden retkellä sumussa oli tapahtunut?

Yksi asia oli varmaa…

Possu ei jaksanut kantaa sitä sientä mukanaan.
Mutta sopulin avulla sieni saatiin haettua ja siitä valmistettiin herkkuateria, joka nautittiin yhdessä laavulla illan hämärässä. Sienestysseikkailua toistettiin nauraen ja laulaen vielä monenmonta kertaa ja tekipä joku menninkäisistä siitä näytelmänkin.

Kerro Koiran & Possun sienitarina omin sanoin tai kerro kuvasta muita tarinoita.

Syksyiset värityskuvat olivat saatavilla vain syyskuun loppuun asti.

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Tarinatäti Elina Puohiniemi

Taiteilija ja elämäntaidonvalmentaja

Piirtää tarinankerrontaa ja yhteisöllisyyttä inspiroivia värityskuvia.

Tilaa uutiskirje ja seuraa Facebookissa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.