Tarinatädin joulukalenterin

väritysvinkit

Täältä löydät inspiraatiota värittämiseen ja tunnelmien luomiseen väreillä.

 

 Punaisia lakkeja

Hauskan aloituksen väritettävään joulukalenteriin saa sillä, että värittää ihan ensimmäiseksi kaiken punaisen kuvasta!

Tonttulakit vilisevät ja ehkä joitain muitakin yksityiskohtia kuvassa voi värittää punaisella.

Loput kuvasta täydentyy sitten päivä kerrallaan!

 Lumilyhdyt

Saat lumilyhdystä oikein tunnelmallisen värittämällä sen sinisen ja keltaisen värin yhdistelmällä.

Keltaisen valon vastaväri on sininen ja siksi lumellakin näemme auringon valaistessa varjot useimmiten sinisinä. Tottumuksesta tietysti saatamme olla siihen kiinnittämättä huomiota, mutta katsopa seuraavalla kerralla, minkä värisiä varjot ovatkaan, kun liikut lumisessa maisemassa aurinkoisella kelillä!

Tarinatädin Joulukalenteri 2020 - Joulumuorin joulukoulu

 Kynttilänvaloa

Jokaisessa Tarinatädin joulukalenterissa on kynttilöitä tai jouluvaloja. Niiden kanssa voi kuvaan luoda tunnelmaa värittämällä ensin valonlähteen ympärille hehkua. Väritä sitten taustaa lähestyen valonlähdettä aina kevyemmin ja kevyemmin kynää painaen, silloin värit hieman sekoittuvat kohdatessaan.

Tässä kuvassa laskevan auringon luomat varjot ovat voimakkaan sinertäviä ja pitkiä, jotta tunnelma olisi aidomman näköinen.

 Puunrungon pyöreys

Kuten kuvassa näkyy saa puunrungon mukavasti pyöristymään kuvasta esiin, kun jättää sen molempiin reunoihin vähän vaaleamman kaistaleen väriä, katso vaikka kuvan koivua!

Puun vasemmassa reunassa on myös ripaus keltaista luomassa tunnelmaa matalalta paistavasta auringosta. Ja koska keltaisen vastaväri on violetti, on puun varjopuolella hieman violetin sävyistä varjoa. Näin luodaan pienillä säädöillä kiehtova vaikutelma.

Sopivimmat puuvärit

Puuvärejä on monia erilaisia.. Vaan mistä tiedät, minkä valita?!
Oma settini on vuosia vanha kokoelma erilaisia puuvärejä, joiden kovuus vaihtelee, kuten kunto ja pituuskin.. Jotkin kynistä olen nakertanut lapsuudessani, osaa ovat ehtineet lemmikkikanimme jyrsiä. Mutta hyvä kynä on hyvä kynä ja siitä pidetään kiinni.

 

Viereisestä kuvasta voit nähdä, miten erilaista jälkeä mustasta puuväristä voi tulla. Jos tykkäät herkistä väreistä, valitse kova puuväri. Jos haluat meheviä värejä, valitse pehmeämpi kynä. Pehmeämmillä värikynillä voi sekoittaa sävyjä helpommin yhteen blender-kynän avulla. Ennen kuin tutustuin blender -kynään käytin jotain vaaleaa (harvemmin kuitenkaan valkoista) värisävyä, jolla yhdistin värisävyt yhteen värittämällä vielä yhden kerroksen kaiken päälle.

Testaa kaupassa kyniä ennen ostamista, mikäli mahdollista, koska kynissä on paljon eroja ja vain kokeilemalla voit löytää itsellesi mieluisan puuvärin. Värittäessä on usein hyödyksi suttupaperi, jolle voi aina ensin sipaista kynää tai kokeilla erilaisia sekoituksia.

 Väritä ensin tausta

Kun tausta on väritetty ja vain päivän hahmot ja siihen liittyvät asiat ovat värittämättä, syntyy kuvaan odottava tunnelma!
Pienten lasten kanssa tämän voi tehdä niin, että aikuinen värittää joulukalenterin taustan ja lapsi lisää sitten värit ”luukkuun” päivittäin.

 Ihan pienten lasten kanssa

Pienten lasten värittäessä kalenteria itse, voitte valita vaikka vain yhden värin päivässä, jolla lapsi voi värittää osoittamaasi kohtaa kuvasta. Mustat ja tummat värit kannattaa piilottaa, jotta kuvasta näkyy värittämisen jälkeen vielä ääriviivat alta. Miten suuri seikkailu onkaan tutkia kuvaa värien kanssa!

Lisää vinkkejä pienten kanssa värittelyyn Tarinatädin blogista

Väritettävät joulukalenterit

- Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä -