Tarinatädin kevätseuranta

– värityskuva –

Värittäen kohti kesää!

Kevätseurantavärityskuva kannustaa havannoimaan luonnossa tapahtuvia muutoksia kesää kohti mennessä. Aina kun huomaat muutoksen tai kuulet sellaisesta kaverilta tai uutisista, väritä kyseinen ilmiö kuvasta ja kerro siitä pieni tarina.

Havannoi luontoa ja väritä kuvasta!

Kerro tarinoita kokemuksistasi

tai keksi omat mielikuvitustarinasi!

Kevätseurantavärityskuvan mukana tulee inspiroivia kysymyksiä, joiden avulla tarinankerronta on helppoa ja hauskaa!

Kolme erilaista värityskuvaa

Valitse suosikkisi seuraavista:

Sukellus suvantoon

Sukelletaan toivottamaan kesä tervetulleeksi majavan rakentaessa uutta pesää yhdessä kalojen kanssa. Mitä orava näkeekään kuumailmapallostaan? Ja minkä värinen on kevään ensimmäinen perhonen?

Lehmät laitumelle

Tässä keväisessä kuvassa havainnoidaan luontoa pellon pientareella, puron solistessa kohti kaukaista järveä. Pupulla on vielä villapöksyt jalassa ja eksoottinen lisko kiipeilee puussa.

Maata näkyvissä

Kisu ja koira leikkivät merirosvoa suuren kiven päällä, se taitaa olla niiden laiva! Possu ja siili leikkivät kumpparit jalassa lätäkössä ja lammas tutkailee kevään etenemistä suurennuslasin kanssa. Löydätkö leppäkertun?

Kevätseurantavärityskuvan ideana

…On inspiroida tarinankerronnan lisäksi myös luontohavaintojen tekemistä.

Seuratkaa yhdessä luonnossa tapahtuvia muutoksia värittämällä havainto kerrallaan kuvasta vastaava kasvi, eläin, hyönteinen tai sääilmiö. Ehkä innostutte järjestämään pari metsäretkeä kevään aikana, jolloin voitte katsoa, kuinka monta keväänmerkeistä voikaan bongata yhdellä kertaa tai ehkä teille sopii parhaiten kuvan värittäminen kerralla kokonaan keskustellen samalla keväästä ja sen merkeistä yhdessä lasten kanssa.

Kannusta lasta kertomaan keväänmerkeistä tarinoita värityskuvan tapahtumien inspiroimana mielikuvitusta herätellen tai omien kokemusten pohjalta.

Pakettiin kuuluu

  • Yksi värityskuva, josta löytyy 28-38 hahmoa, joista noin 20-33 ovat merkkejä keväästä (Määrät vaihtelevat värityskuvittain).
  • Moniste tarinankerrontaa inspiroivine kysymyksineen sekä piirustus- ja väritysvinkkeineen.

Lataa värityskuva omalle koneellesi

tulosta A4- tai A3-koossa ja aloita värittäminen!

Kevätseurantavärityskuvaa on hauskinta värittää porukalla, voit tulostaa kuvan vaikka koko luokalle! Katsokaa miten nopeasti yhteinen kuva täyttyy havainnoista! Kertokaa yhdessä tarinoita keväänmerkeistä ja satuilkaa värityskuvan tapahtumista hauskoja tarinoita.

Minkäikäisille Tarinatädin kevätseurantavärityskuva sopii parhaiten?

Suositusikä on 6-10 -vuotiaille, mutta tätä pienemmätkin lapset ovat nauttineet värittämisestä ja kuvan tutkailemisesta. Pienemmille värittäjille suosittelen värityskuvan tulostamista A3-koossa, jolloin kuvan yksityiskohdat ovat suurempia.

Kuinka monta kevätseurantavärityskuvaa saa tulostaa?

Tarinatädin kevätseurantavärityskuva toimitetaan PDF-tiedostona, jota voi tulostaa omaan käyttöön. Lisäksi sen voi lähettää oman lapsen opettajalle, jotta koko ryhmä pääsee mukaan kevään tarkkailuun. Kuvatiedostoa ei kuitenkaan saa jakaa eteenpäin ja se täytyy mainita opettajalle, mikäli lähetät sen sähköisesti hänelle.

Voiko lasten kanssa toimivat muut ammattilaiset hyödyntää värityskuvaa useammalle asiakkaalle?

Ei. Tarinatädin värityskuvien kaupallinen käyttö, oli se sitten oman liiketoiminnan ohessa tapahtuvaa asiakkaille tulostamista tai myymistä eteenpäin, on kielletty. Voimme neuvotella sopimuksen käyttöoikeuksien laajentamisesta, joten ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella, mikäli haluaisit tehdä yhteistyötä.

Opettaja tai muu lapsiryhmän ohjaaja voi ostaa kuvan ja tulostaa sen omalle lapsiryhmälleen, mutta ei voi jakaa sitä eteenpäin naapuriluokalle. Holvissa voi valita kuvaa useamman kappaleen ostoskoriin, mikäli haluaa ostaa värityskuvan käyttöoikeuden useammalle lapsiryhmälle kerralla.

Lue Tarinatädin kevättarinoita

”Sukellus suvantoon” -värityskuvasta sekä kevään merkeistä
Facebookissa ja Tarinatädin blogissa.

Julkaisen tarinoita sitä mukaa,
kun teen itse havaintoja luonnosta!

Tarinoita luvassa pitkin kevättä!

Pääskysen pyrähdys
Pääskysen pyrähdys

”Kukkuu, kukkuu, kukkuu!” kaikui kaukaisuudesta, kun käki kailotti kovaan ääneen oksaltaan. Samaan aikaan korkealla, lähes silmänkantamattomissa pieni pääskynen…

lue lisää
Oravan kevätlento
Oravan kevätlento

Tuomenkukkien katveessa leijui oravaa odottamassa värikäs kupla, jonka alle oli kiinnitetty kori. ”Mikähän tuo on?” tuumaili orava ja nuuski tiensä varovasti edeten kohti outoa ilmestystä. Orava hyppäsi uteliaana koriin…

lue lisää

Satutaanko tänä vuonna paikalle sammakoiden konserttiin?! Jos ei niin tästä videosta kuuluu kurnutusta senkin edestä…

Voit värittää kuvan myös

yhdellä kertaa!

Tutki kevättä ilmiönä värityskuvan avulla ja pohdi yhdessä lapsen kanssa,
mitä kaikkea kevät tarkoittaa!