Väritettävät joulukalenterit nyt myynnissä!

Tarinatädin värityskuvatapaamiset

kouluissa ja päiväkodeissa

Toteutan värityskuvia ala-asteen 1-3. luokille ja esikouluryhmille.

– Lapsista on inspiroivaa nähdä taiteilija työssään ja saada oma hahmonsa näkyväksi –

Mikä olisi rennompaa kuin tilata omaan luokkaan taiteilija vierailemaan ja
seurata kun ryhmän jokainen henkilö saa ideansa näkyväksi ja äänensä kuuluviin valitsemansa hahmon piirtyessä paperille?

 ”Piirustukset oli omaperäisiä, hienoja, maagisia ja hauskoja.”

Vitosluokkalaisen tytön kommentti

Värityskuvaan voi valita valmennuksellisia teemoja lasten vahvuuksia, unelmia tai vaikka kiusaamisen ehkäisemistä korostaen tai se voi perustua erittäin ryhmäyttävään omien suosikkipuuhien kertomiseen.

Värityskuvan pohjalta muodostuu mainioita tarinoita lasten värittäessä omia kopioitaan. Niiden pohjalta voi lähteä rakentamaan suurempiakin kokonaisuuksia lukuvuoden ohjelmistoon.

Värityskuvatapaaminen katkaisee arjen mukavalla tavalla ja inspiroi kohti uutta
yhdistämällä koko ryhmän huomaamaan toisensa uudella tavalla.

Värityskuvan aihe ja kuvamaailma kumpuavat teidän toiveistanne ja ryhmänne tarpeista, minä toimin kuin värityskuvakoneena ja nautin suunnattomasti jokaisesta yhteistyöhetkestä värityskuvien parissa!

Mitään erityisjärjestelyjä ei tarvita. Riittää, että pohditte ennen tapaamista lähettämääni alustavaa tehtävää yhdessä lasten kanssa, jotta varmasti kaikki pääsevät mukaan kuvaan, vaikka olisivatkin poissa kyseisenä päivänä.

Värityskuva toteutetaan tussipiirroksena A4/A3-kokoon. Hahmojen määrä on maksimissaan noin 30/värityskuva (Jokainen saa oman hahmonsa kuvaan!) Kuvissa riittää siis yksityiskohtia ja vilinää! Aikaa tapaamiseen tulee varata yhdestä kahteen oppituntia ryhmän koosta riippuen.

Lähetä varauksesi ja tiedustelusi yhteydenottolomakkeella – Myös verkkolaskutus mahdollista.

 Tiedustele ja varaa

Värityskuvatapaamiset järjestetään pääkaupunkiseudulla luokassa, muualle Suomeen sähköpostilla.

Suunnittelu

Sovitaan värityskuvan sisällöstä noin viikkoa ennen tapaamista joko ennakkotehtävän merkeissä tai muutoin.

Tapaaminen

Tapaaminen kestää 1-2 oppituntia ryhmän koosta riippuen. Kuvan luonnostelu tapahtuu luokassa.

Valmis!

Värityskuva tussataan valmiiksi ja toimitetaan opettajalle sähköisesti. Tulosta koko luokalle ja tarinointi voi alkaa!

 Jo yli 700 toivetta piirrettynä!

Värityskuvatapaamiset koko Suomessa

Tarinatädin vierailut pääkaupunkiseudun ulkopuolella toteutetaan virtuaalisesti eli sähköpostin välityksellä. Värityskuvan piirrosprosessi kuitenkin videoidaan ja luokka saa katsella pienen videotervehdyksen valmiin värityskuvan vastaanottaessaan.

”Oppilaat rakastuivat värityskuvaan. Ihmettelivät että miten on mahdollista, että osaat lukea heidän ajatuksiaan. Kaksi tuntia meni ihan siivillä ja vielä muillakin tunneilla aina joku oli paperin kimpussa. Ehkä vähän taas huomenna jatketaan ja täytyy myös jossain vaiheessa kirjoittaa tarinoita… Meillä ei ole koulukuvausta niin onpahan luokka nyt ikuistettu mitä upeimmalla tavalla. ”

Etävärityskuvatapaamista kommentoinut opettaja

”Kiitos viimeisestä! Oli hauska seurata miten innoissaan lapset tarttuivat väritystehtävään. He kyselivät toisiltaan aluksi kuka kukin on ja oppivat nopeasti kaikki hahmot ulkoa, sanoivat esim “mä väritän sut tosi hienoksi/hurjaksi”. Kopioita otettiin lisää ja kuvia on väritetty ainakin jo kahdet kappaleet. Tehtävästä on jo kulunut viikkoja ja he yhä palaavat hahmoihinsa ja keskustelevat niistä. Tämä oli myös hyvä kynäharjoitustehtävä, joillekin oli vaikeata pysyä reunojen sisäpuolella, jotkut valitsivat värittää vähän ekspressiivisemmin. Kuvia väritettiin hartaudella ja keskittyneesti, jotkut värittävät niitä yhä.”

Esikoululaisten opettaja